BIANCO SUNNEI

BIANCO SUNNEI aims to test the limits of urban regeneration in the outskirts of Milano. 

The cultural transformation of BIANCO SUNNEI is initiated through the neutralization of space via 4000 square meters of white paint leading to a dramatical modification in the perception of the venue – not only from the outside but also from the inside.

Conceptualising on the rather paradoxical notion of the “open-air gallery”, the space located within the center of the neighbourhood park will remain open and accessible to all under the long-term artistic direction of SUNNEI.

SUNNEI will operate on a multidisciplinary approach working on events, installations, performances and temporary stores in collaboration with creative minds across the city and the globe reflecting the reality within which it evolves.

The project was developed with the patronage of the city of Milano and in collaboration with the Zone 3 of Milano and the neighborhood committee ViviRubattino. The work was co-produced with Linvea and Altrove.